Salong SkinCare logo

Yoga med JessiYoga

En resa med dig själv, genom dig själv, till dig själv. Vill du vara en del av den?

Höstterminen 2023

Hathayogaklasser

Dag: Måndagar

Klass 1 Tid: 08:00 - 09:00
Klass 2 Tid: 16:30 - 17:30
Klass 3 Tid: 18:00 - 19:00

Pris per termin: 2195:-
Plats: Annas Omtanke
Adress: Helsingborgsvägen 9
Terminsstart: 4 september
Antal gånger: 12
Antal platser: 12 st

Gravity yogaklasser

Dag: Torsdagar

Tid: 17:00 - 18:00

Plats: Workout Ljungby
Adress: Kungsgatan 32
Pris per termin: 1700:- (vid medlem på Workout 1600:-)
Terminsstart: 28 september
Antal gånger: 10

Medtag egen yogamatta.

Anmälan sker via sms till 070-213 51 21.
Jag återkopplar och bekräftar din plats.
Anmälan är bindande.

Passa på att använda ditt friskvårdsbidrag

Om Yoga

Yoga är en träningsform med otroligt stor effekt på både kropp och sinne.

Fördelar med Yoga

  • Starkare och mer flexibel kropp
  • Reducerar stress
  • Mindre spänningar i kroppen
  • Mental klarhet och ökad fokus
  • Kraft och inspiration
  • Bättre sömn
  • Bättre koncentration
  • Bättre balans
  • Välbefinnande

Ge din kropp en varierad träning med både styrkan på gymmet och smidighet och inner unit träning (träning av de små inre musklerna) i yogan.

Gravity Yoga handlar om att ge dig mer rörlighet och flexibilitet. Genom att hålla varje position i 3-5 minuter, och fullständigt (försöka) slappna av i kroppen = gravitation, töjs musklerna och fascian runt musklerna ut och det ger oss just flexibilitet och rörlighet. Detta passar för alla! Speciellt för dig som är stel och orörlig och vill komplettera din övriga träning. Gravity Yoga minskar skaderisken och ger dig mer explosivitet. OBS: Är du gravid rekommenderas inte Gravity Yoga.

Hathayoga passar utmärkt när du vill ge dig själv en lugnare fysisk klass. Utöva hathayoga om du vill ha en skön blandning av enkla andningsövningar, stärkande och stretchande positioner, ibland med sittande meditation, fri från prestation.

Jag är utbildad yogalärare på Yoga Girl Teacher Training School på Aruba. På mina yogaklasser ger jag er en härlig blandning av utmaning och avslappning.

Följ mitt instagramkonto @jy.jessiyoga

Min yogaresa

Jag började försiktigt och regelbundet. Snabbt märke jag skillnad i min kropp. Jag blev starkare och fick bättre hållning. Kroppen kändes lätt och mobil igen. Med yogan kunde jag träna efter min egen förmåga och ork för dagen. På mattan va det min stund. Jag fick tid för bara mig. Jag blev gladare, piggare och mådde så mycket bättre.

I juli 2019 blev jag färdig yogalärare. Min utbildning gjorde jag hos Yoga Girl på Island Yoga i Aruba. Mitt mål med mina klasser är att du som deltagare ska känna dig trygg i att du kan träna på din egen nivå och förhoppningsvis växa och känna utveckling. Det är DIN stund på yogamattan där du ska få en möjlighet att komma ner i varv. Det handlar inte om vad grannen gör eller någon annan i rummet utan det är du som ska få det mesta ut av stunden på mattan.

Yoga kan ge dig alla element. Eld, vatten, luft och jord.

Du kan svettas och hjärtat pumpar blodet så det eldar i kroppen. Du kan hitta ett flöde i dina rörelser som ger dig en känsla av rörelse i vatten. Balanspositionerna kan ge kroppen en känsla av lätthet. Din kropp får kontakt med jorden vid avslappningen i slutet av klassen då lagras alla rörelser och all kunskap den fått.

Hur fungerar Hathayoga?

Min fascination för yoga började hösten 2017 efter jag fått mitt andra barn. Min kropp var svag och sliten efter mina graviditeter och jag ville hitta ett skonsamt träningssätt för att få tillbaka styrkan i min kropp igen.

Jag jobbar efter Hathayogans tradition. Hathayogan är den mest kända formen av yoga ur vilken de flesta andra yogaformer härstammar. Genom att träna kroppen vill man i hathayoga nå sinnet och därmed finna inre balans. Mjuka fysiska rörelser kombineras med andningsövningar för att uppnå ett hållbart fysiskt och psykiskt välbefinnande.

Ordet Hatha är sanskrit, där Ha betyder sol och Tha betyder måne. Syftet med hathayoga är att finna inre lugn genom att balansera energierna från dessa två. Hathayogans mjuka, fysiska positioner (asanas) hålls mer statiskt och utförs i ett lugnare tempo. Positionerna kombineras med andning (pranayama) för att uppnå balans mellan kropp och sinne.