Salong SkinCare logo

Hårborttagning med laserbehandling

Boka en kostnadsfri konsultation så kan vi ge dig svar på om du är en bra kandidat för PrimeLase från Cocoon Medical.

Priser för laserbehandlingar

Diodlaser jämfört med IPL

Hårborttagning med laser ger nästan alltid bättre effekt än IPL system! Det beror på att lasern har mer energi, rätt pulslängd och endast den våglängd som är optimerad för effektiv permanent hårborttagning. En diodlaser har en intensivt koncentrerad ljusstråle. Energin är extremt fokuserad. I en IPL produceras energin av en lampa vilket innebär att IPL är mer diffus och mindre kraftfull. Laserljuset är mycket mer exakt och därför mer kraftfull vilket leder till fantastiska resultat. Med diodlaser kan man bara utföra en typ av behandling till skillnad från IPL där fler behandlingar kan utföras vilket gör att den maskin som är fokuserad på en sak har även där mer kraft. Hårborttagning med diodlaser har visat sig vara mycket effektivare, säkrare (mindre brännrisk), och mindre smärtsam. Med Diodlasern får du som kund alltså en behandling med mer kraft, mindre smärta och kortare behandlingstider. Du besöker just nu en salong som dessutom har en av världens mest kraftfulla lasersystem med fantastiska egenskaper.

Rätt våglängd och puls ger bättre resultat.

PrimeLase är först i världen med en diodlaser som nyttjar den unika våglängden 755nm som under mer än 20 år bevisats vara den absolut effektivaste för permanent borttagning av hår. Tidigare har endast Alexandritelasern haft denna supereffektiva våglängd. Dessutom har PrimeLase en enorm kraft, vilket gör det möjligt att skapa en mycket kortare puls än andra system. Effekten blir mycket bättre och dessutom mindre smärtsamt.

755nm: Alexandritlaser rekommenderas för att behandla ljus hud (fototyp I-III) med fint hår. Indikeras för att ta bort det resterande håret från de senaste sessionerna. Dess höga toppkraft gör den till den mest kraftfulla lasern på marknaden med denna våglängd. Upp till 3600W.

810nm: Diodlaser rekommenderas för behandling av alla hudtyper, särskilt kunder med kraftig hårväxt med grova hår. Den höga toppkraften (upp till 4800W) och USP-tekniken skapar en unik kombination på marknaden som ger utmärkta och snabba resultat

Världens kraftfullaste diodlaser

Cocoon Medical har utvecklat laserteknologin flera steg framåt de senaste åren och därmed också ökat upp hastigheten. Nu tar det bara några minuter att behandla halva ben. En hel rygg på män tar bara ca 10 minuter. Detta är en enorm fördel för dig som kund då du sparar mycket tid.

Den extra kraftigt kylda tippen på glasprisman som ligger mot huden under behandlingen ökar säkerheten. Dessutom känns behandlingen mindre när huden kyls ner. Allt för din säkerhet

Hårborttagning, hur fungerar det?

Ditt hårstrå innehåller pigment (melanin) och det finns även naturligt i huden och ju mörkare hud desto mer pigment. Grundregeln för alla laser och IPL system är att håret ALLTID måste vara mörkare än huden, annars fungerar det inte. Det beror på att laserstrålen träffar ALLT pigment, även det som finns i huden. Eftersom vi vill att håret och hårfollikeln (inte huden) ska brännas sönder så måste det helt enkelt finnas mer pigment i hårstrået.

Varför är det så här då?

I själva hårfollikel-anatomin finns det protein och stamceller som vi vill förstöra för att uppnå permanenta resultat. För att lyckas måste vi nå minst 72 grader eftersom det är då cellernas protein förstörs. Om det inte finns tillräckligt med pigment i håret eller om huden är mörkare än håret så kommer vi inte att uppnå detta resultat utan vi riskerar då att bränna de övre hudlagren.

Varför kan det ta ända upp till ett år?

Allt hår på vår kropp har tre olika faser. Växt-, avstötning- samt vilofasen och varje hårstrå lever sitt eget liv, vilket är tur, annars så skulle vi vara extremt håriga vissa perioder och helt hårlösa andra. När det gäller hårborttagning så kan vi bara ta bort håret som är i växtfasen eftersom det då har kontakt med hårsäcken där proteinet och stamcellerna finns som vi ska förstöra. När håret är i avstötningsfasen så finns det ingen kontakt med hårsäcken som är på väg in i vilofasen. Dessutom är vilofasen väldigt olika på vår kropp. I ansiktet är den kort, några veckor, medan på benen är den mycket lång, flera månader.

Hur många behandlingar behöver man göra?

Hårborttagning med laser kräver flera behandlingar eftersom vi endast kan eliminera hår i växtfas. Antalet behandlingar varierar beroende på vilket område som behandlas, Hårets tjocklek och färg samt hudtyp.

Får man permanenta resultat med PrimeLase?

PrimeLase eliminerar aktiva hårsäckar permanent ( hår i växtfas) genom flera behandlingar. Vissa tillstånd i livet, som till exempel hormonella förändringar kan dock väcka vilande hårsäckar till liv.

Är behandlingen smärtsam?

Behandlingen är i stort sett smärtfri, men vissa kunder kan känna lite obehag och värme från lasern.

Hur lång tid tar en behandling?

Det beror på hur stort behandlingsområdet är. En överläpp kan ta 5 minuter och underarm eller ben från 15-45 min.

Har PrimeLase några negativa effekter?

Risken för negativa effekter med PrimeLase är minimal. Det som kan hända är att huden blir och att hårsäckarna som blivit behandlade svullnar upp. Detta är normalt och övergående.

Vad ska jag tänka på?

Du ska inte sola under behandlingsperioden. Du bör inte noppa eller rycka bort, vaxa dina hårstrån före eller efter behandling, men det går bra att raka tom dagen före behandlingen. Du bör vara rakad med lite stubb innan behandling. Du ska inte heller äta betakaroten tabletter eller använda brun-utan-sol två veckor innan.

Finansiering

Du kan lägga upp din betalning hos Klarna eller betala direkt på salongen.

Vid köp av 6 st behandlingar (det är mängden behandlingar som krävs för att bli hårfri) lämnas 20% rabatt på totalsumman som betalas direkt vid första behandlingstillfället eller avbetalas via Klarna.

Boka en kostnadsfri konsultation så kan vi ge dig svar på om du är en bra kandidat för PrimeLase.