Salong SkinCare logo

Chakrabalansering

En chakrabalansering syftar till att harmonisera, balansera och göra oss mer närvarande till kropp och själ. Chakrabalansering är inte en ersättning för traditionell läkarvård eller psykoterapi.

Ett chakra är ett energicentrum, ett möte mellan de andliga, psykiska och fysiska aspekterna hos oss människor. Vår livsenergi vibrerar i olika frekvenser precis som färger och kristaller. Varje sten "stämmer tonen", frekvensen i respektive chakrapunkt så att det naturligt kommer i mer balans med sig självt och den existentiella energin. Varje chakra har en egen frekvens som stämmer överens med stenen i samma färg. Det finns sju chakran i kroppen.

Vad kan man uppleva?

Om du är trött är det troligt att du somnar, det gör inget balanseringen fungerar i alla fall. Ofta upplevs tillståndet som någonting mellan dröm och vakenhet. Du kan också uppleva det som om du faller in i en vaken djup vila.

Så här går en chakrabalansering till hos mig

Du tar emot behandlingen liggandes på rygg, utan att behöva avlägsna några kläder. Kristallstenar som har samklang med respektive chakra placeras på kroppen där chakrat sitter. Där efter jobbar jag med ett chakra i taget genom att känna in energin vid varje chakra. På vissa ställen kan det finnas blockeringar, för mycket eller för lite energi och då jobbar jag med att balansera energin på dessa ställen samt försöka känna in vad dessa obalanser kan bero på. Ofta kan det räcka att förstå varför en blockering uppkommit och acceptera det, för att blockeringen ska släppa.

Hur kan en behandling upplevas och hur känns det efteråt?

En chakrabalansering känns för det mesta bara avslappnande och rogivande. Man kan uppleva värme, kyla eller pirr/rysningar i kroppen. Man kan få känslan av att ”det händer något” i kroppen, att energin sätts igång och börjar flöda fritt. Just innan vissa blockeringar släpper kan man känna ett litet tryck över just det chakrat eller det område på kroppen där blockeringen sitter. Det kan även hända att man kan känna sig lite yr eller illamående men det är i så fall väldigt kortvarigt och efteråt känner man sig mycket lättare både i kroppen och själen. Olika känslor kan dyka upp och det är vanligt att man kan bli både glad och ledsen. Låt det som händer ske, och försök inte hålla tillbaka känslorna. Det är en del av din utveckling för att bli av med vissa blockeringar. Efter behandlingen känner man sig oftast väldigt lugn och avslappnad. Vissa beskriver det som att de känner sig jättelätta i kroppen och att det till och med känns lättare att andas. Ibland kan man bli väldigt pigg och full av energi och ibland lugn och avslappnad, det beror på vad energin har arbetat med och vilka blockeringar som har släppt.

Efter behandlingen är det bra att dricka mycket vatten och man kan även få besöka toaletten ofta då kroppen rensar ut en massa ”skräp”. Energin fortsätter ju att arbeta i kroppen ett tag efter avslutad behandling, och om man haft blockeringar som funnits i kroppen länge så det är bra att veta att man det närmsta dygnet efter behandlingen kan vara lite fram och tillbaka i humör och känslor på grund av att kroppen rensar ut gamla blockeringar. Du kommer sedan att känna dig mycket lättare inombords.

En del känner inget speciellt under eller efter behandlingen medans en del kan känna väldigt mycket och det kan även upplevas olika från gång till gång.